Samhällsansvarsrapport och årsberättelse 2014

Ett jubileumsår fullt av glädjeämnen

Veikkaus spel har gjort finländarna till vinnare redan i 75 års tid.

Sveriges skrämmande starka idrottsframgångar var en bidragande faktor när Suomen Valtakunnan Urheiluliitto, Arbetarnas Idrottsförbund i Finland och Finlands Bollförbund grundade Oy Tippaustoimisto Ab 17.7.1940.

Bolaget inledde verksamheten med ett enda spel: 4.9 var den första inlämningsdagen för kupongerna i Voittajaveikkaus (i dag Stryktipset). Paavo Nurmi föregick med exempel och visade hur tipsraden skulle fyllas i. Det första objektet var landskampen i friidrott mellan Finland, Sverige och Tyskland. På inledningsomgången kryssade spelarna för totalt 140 000 rader för nästan 300 000 mark.

I början gick avkastningen till idrott och idrottsfostran. Sedermera har listan över förmånstagare kompletterats med konst, vetenskap och ungdomsarbete.

Vårt mål är att under Veikkaus 75-årsjubileum allt klarare lyfta fram alla de glädjeämnen som avkastningen från Veikkaus spel erbjuder oss finländare. Veikkaus vill tacka alla kunder och alla som säljer Veikkaus spel för att de möjliggör dessa goda gärningar. Det gör vi genom att ordna evenemang och jippon på olika håll i Finland under jubileumsåret Mer information om jubileumsåret finns på adressen www.veikkaus.fi/oletvoittaja.